14 Temmuz 2014 Pazartesi

hintyagi.org olarak bu yazımızda size hint yağı yani "castor oil" hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar.

Hint Yağı

Hint yağı bitkisi yani halk arasında bilinen adıyla kene otu tohumundan elde edilen yağa hint yağı adı verilmektedir. Yağın bileşimini özellikle Ricinoleik asittir. Yağın incebağırsaklar üzerinde müshil etkisi vardır. 15 30 gramlık miktarı kuvvetli müshil etkisi yapar.



Hint yağı içeriği

Rsinolieik asit             % 85
Oleik asit                     % 6
Linoleik asit                % 5
Linolenik asit              % 1
Steraik asit                  % 1
Palmitik asit                % 1
Dihydroxystearic asit  % 1

Hint Yağı Kullanımı

Hint yağı oldukça yaygın kullanılan bir bitkisel yağdır. Hint yağı özellikle sanayi sektörü, tıp ve kozmetikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Zor ısındığından motor yağı olarak da kullanılır. Sanayide sabun ve boya yapımında, dericilik sektöründe, mürekkep yapımında, bebekler için pişik önleyici kremlerde de katkı maddesi olarak bulunur.


Hint Yağı Faydaları


Hint yağı günümüzde daha çok kozmetik bakımlarda faydalanılan bir yağdır. Kaş bakımı, kirpik bakımı, saç bakımı alanlarında yararlanılan hint yağı, kirpik, kaş ve dökülen saçlar için kullanılmaktadır. Hint yağının kıl köklerini güçlendirdiği tahmin edilmektedir.
Geleneksel tıpta hint yağından müshil olarak faydalanılmıştır, ayrıca böbrek taşlarını düşürmek içinde yararlanılan bu yağın içilmesi konusunda doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerektiğini hatırlatalım. Hint yağını kulaktan dolma bilgiler veya sağdan soldan okuduklarınıza inanıp içmeye kalkmayın muhakkak doktor kontrolünde kullanın.
Hint yağı yazımız burada bitiyor sizlerde değerli soru görüş ve yorumlarınızla yazımıza katkıda bulunabilirsiniz. Yazımızı daha fazla insana ulaşması için sosyal medyada paylaşırsanız seviniriz. Değerli yorum ve paylaşımlarınız için teşekkür ederiz. hntyag

0 yorum:

Yorum Gönder